Training

Om bekwaam te worden in het toepassen zijn er diverse trainingen mogelijk:

Tijdens de trainingen maken wij gebruik van de boeken van Drienamiek en natuurlijk de 1,2,3hoekskit, die ik samen met twee collega’s ontwikkelde.

Basistraining 'Samenwerken in de Driehoek'

Fijn samenwerken met naasten willen wij allemaal. Maar wat als de samenwerking moeizaam verloopt? Dat jij iets moet doen, dat is duidelijk. De vraag is wat en hoe? Hoe werk je samen met het netwerk en doe je tegelijk recht aan de autonomie van de cliënt? Wat zeg je tegen een boze ouder, of tegen een ontevreden contactpersoon? Hoe geef jij je grens aan? Neem je positie (weer) in. Taal en houding zijn belangrijk, evenals reflectie.  

Tijdens deze driedaagse training gaan wij methodisch op de verschillende samenwerkingen in. We gaan vooral veel zelf aan de slag! Je leert een analyse te maken van casuïstiek, oefent met gesprekstechnieken, koppelt je bevindingen tijdens de training terug en gaat met een concreet plan naar huis.
Na afloop van de training krijgen deelnemers een certificaat. Deze training is SKJ geaccrediteerd door het SKJ en het kwaliteitsregister van de V&VN (13,50 punten formeel leren).

Train – de – trainer 'Samenwerken met naasten'

De basistraining, gekoppeld aan het maken van een eigen trainingsprogramma, presentatie en het behandelen van de casuïstiek van een ander. Deze trainingsdagen zijn zo ingericht dat de deelnemers de training na afloop aan kunnen bieden binnen hun eigen organisatie. Intervisiebijeenkomsten spreken wij ook af, zodat de trainers scherp blijven en de Driehoekskunde geborgd blijft.

Gedurende de training vullen deelnemers een ‘trainersmap’ aan, zodat zij aan het eind een map vol informatie hebben.

Na afloop van de training krijgen deelnemers een certificaat.

Diverse workshops en verdiepende trainingen, bijvoorbeeld ’netwerkverkenning’

  • Bijvoorbeeld voor leidinggevenden en gedragsdeskundigen in relatie tot het samenwerken met naasten / het netwerk / de informele zorg: wat kun jij doen en waar begin je? Hoe ondersteun jij je teams?
  • Netwerkverkenning: hoe werkt dit? Welke leermiddelen zijn helpend?
  • Na de basistraining Samenwerken in de Driehoek behoefte aan verdieping? Samen maken wij een training op maat.
  • Intervisiebegeleiding,
  • Trainingen samen met de cliënt en diens naasten

Training 'Driehoeksbegeleiding'

Deze training is specifiek gericht op het ondersteunen van individuele driehoeken die een problematisch verloop hebben.

Aan bod komen: advies en consultatie, begeleiding aan teams en het begeleiding van Driehoekstrajecten.

Na de training volgen intervisiebijeenkomsten, die nodig zijn voor de borging van de lesstof.

Meestal zijn orthopedagogen en maatschappelijk werkers de professionals die zich opgeven voor deze training. Dit is echter geen voorwaarde. Kennis van Driehoekskunde wel. Ervaring in het systemisch werken helpt je alvast op weg.

Deelnemers van deze training krijgen na afloop een certificaat.

Maatwerk

Alle trainingen zijn op maat voor jullie organisatie en locatie.
Het kan zijn dat de organisatie graag wil dat Driehoekskunde binnen hun eigen trainingsaanbod ‘gevlochten’ wordt.  Of het nu gaat om een organisatietraject, een individueel traject of nog heel iets anders, ik adviseer jullie graag.

Tijdens de trainingen maken wij gebruik van de leermiddelen uit de 1,2,3Hoekskit en de boeken van Drienamiek.